04 / 10 / 22
- OGLAS -[adrotate group="1"]
NovostiČetrdeset godina fuzije

Četrdeset godina fuzije

- Oglas -[adrotate group="2"]

Švajcarska časovničarska kompanija Hublot, najpoznatija po inovativnim luksuznim satovima avangardnog dizajna, ove godine slavi četrdeseti rođendan.

 
Još od 1980. više nego uspešno se drži svog principa spajanja prošlosti i sadašnjosti u futuristički sat tako što, pod nazivom umetnost fuzije (Art of Fusion), kombinuje istorijske materijale s high-tech komponentama, tradiconalno časovničarstvo s modernom tehnologijom, klasične mehanizme s inovativnom konstrukcijom. Sve je započelo modelom Classic Original, prvim ikad dizajniranim satom kod koga je dragoceni materijal – zlato, kombinovan s modernim materijalom, gumom, a kulminiralo je sad već legendarnim modelom Big Bang Original, izvorno predstavljenim 2005, koji je imao crni kompozitni brojčanik zbog koga se činilo da gumeni kaiš prolazi kroz samo kućište i slojevitu konstrukciju koja je omogućila eksperimentisanje različitim materijalima.  
Povodom četrdesete godišnjice brenda, Hublot je u svojoj manufakturi u Nionu organizovao posebnu izložbu koja pokriva čitav njegov put. Izložba se može pratiti i na internetu (www.hublot.com/40-years).

 

Da bi dostojno obeležio četrdeseti rođendan, Hublot je kreirao tri moderne reinterpretacije svog prvog sata, prethodno spomenutog Classic Originala, koji je osnivač brenda Karlo Kroko zamislio kao praktičan model prikladan za sve prilike. 

Više u časopisu Satovi i nakit br.27, zima 2020.

 

Pročitajte još

- Oglas -[adrotate group="2"]

Pratite nas

- Oglas -[adrotate group="2"]
- Oglas -[adrotate group="5"]

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja “Satovi i nakit” i “Katalog satova”.

- Oglas -[adrotate group="5"]