04 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljePonešto za svakoga od Tudora

Ponešto za svakoga od Tudora

- Oglas -
Marljivim radom, maštovitim kreacijama, kvalitetnom izradom i pristupačnim cenama, švajcarski časovničarski brend Tudor uspešno je izašao iz senke starijeg brata Rolexa i na svetskom tržištu se pozicionirao kao jedan od najpopularnijih i najprodavanijih sportskih satnih brendova.

Njegova nova kolekcija Tudor Royal, promovisana prošlog leta, predstavlja iskorak u smeru klasike. Zamišljena je kao kombinacija sportske estetike i klasične elegancije, čime bi mogla da privuče kupce koji traže sat idealan za sve prilike – od neformalnog izlaska s prijateljima ili uobičajenog dana na poslu, do svečanih događaja čiji „dress code“ zahteva fino odelo. Kolekcija je namenjena i muškarcima i ženama.

Najupečatljiviji element sata je, bez dileme, prefinjeni nazubljeni ram koji odlično ide uz robustno kućište oštrih linija i Tudorovu novu integrisanu narukvicu s pet karika – tri široke brušene i dve tanke polirane. Zavisno od verzije sata, kućište ima prečnik 41, 38, 34 ili 28 mm, izrađeno je od nerđajućeg čelika ili kombinacije nerđajućeg čelika i žutog zlata, s gornje strane je prekriveno safirnim staklom, vodootporno je do 100 m i ima krunicu na navoj. Brojčanik ima crnu, srebrnu, tamnoplavu, bež ili sedefnu verziju, s opcijom dijamanata.

Modele iz kolekcije pokreću tri ETA-ina mehanizma, zavisno od veličine sata. Tako 41-milimetarski  modeli imaju automatski kalibar 2834 s 25 rubina, 38-časovnom rezervom snage, radnom frekvencijom od 28.800 vibracija na sat i funkcijama časova, minuta, sekundi, datuma i dana u nedelji; modeli od 38 mm i 34 mm imaju automatski kalibar 2824 s 25 rubina, 38-časovnom rezervom snage, radnom frekvencijom od 28.800 vibracija na čas i funkcijama časova, minuta sekundi i datuma, a 28-milimetarske modele napaja automatski kalibar 2671 s istim specifikacijama kao prethodno opisani 2824.

Kolekcija Tudor Royal ima čak 52 modela među kojima zaista svako može da nađe nešto za sebe, a cene se kreću od 1.980 evra za osnovne čelične modele do 3.800 evra za čelično-zlatne modele s dijamantima.

Kao najzanimljivije izdvajamo muški model m28600-0005 s 41-milimetarskim čeličnim kućištem i tamnoplavim brojčanikom s prozorčićem za dan u nedelji, koji neodoljivo podseća na Rolexov vanvremenski Day-Date, a košta 2.230 evra, i ženski model m28403-0007 s 34-milimetarskim čelično-zlatnim kućištem i sedefnim brojčanikom ukrašenim dijamantima, koji odiše luksuzom i glamurom, a cena mu je 3.840 evra.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja “Satovi i nakit” i “Katalog satova”.

- Oglas -
Zoom Image